Intertek (www.intertek.com)

Vill du veta mer?

Farzad_Farzaneh_vit

 Kontakta Farzad Farzaneh

+46 8 750 02 40

 

 

Totalkoll på CE-märkningen

Säljer du elektriska produkter på den europeiska marknaden? Då behöver du veta hur just ditt ansvar för produktsäkerheten ser ut.

Varje år rapporteras strax över 2 000 farliga produkter in till EU:s produktsäkerhetsdatabas Rapex. Det är produkter som satts på marknaden utan tillräcklig kontroll av säkerheten och som anses så farliga att de kan skada användaren.

För det företag som satt en sådan produkt på marknaden kan konsekvenserna bli stora: säljstopp, återkallelser, kostnader för ersättning till konsumenter och inte minst, ett skadat varumärke. I dagens medielandskap får dessutom negativ publicitet global spridning på nolltid! 

Som tillverkare och/eller importör av elektriska och elektroniska produkter är det du som är ansvarig för att den produkt du sätter ut på marknaden är säker. För EU-marknaden tar du det ansvaret genom att CE-märka din produkt på ett korrekt sätt. 

Ta ansvar för din CE-märkning och arbeta med produktsäkerheten fullt ut. Ladda ned vår CE-märkningsskola och lär dig mer om: 

  • Vilka skyldigheter du som tillverkare, importör eller återförsäljare har.
  • Hur en Declaration of Conformity ska se ut.
  • Hur du effektivast visar att din produkt följer CE-märkningskraven.

CE-banner_RGB 

för mer information.