Intertek (www.intertek.com)

Övriga tjänster för elektriska och elektroniska produkter

Intertek provar elektriska och elektroniska produkter utifrån bland annat säkerhet, prestanda, energieffektivitet och kvalitet. Eftersom vi deltar i internationella certifieringsprogram som exempelvis CB-systemet hjälper provning och certifiering hos Interteks ditt företag att snabbt komma ut på marknaden runt om i världen

Läs mer här

 

 

 

 

EMC-seminarium 12 eller 13 oktober

Intertek och Würth Elektronik bjuder in till ett kostnadsfritt heldagsseminarium om EMC med fokus på design samt krav och regler för CE-märkning. – Viktiga faktorer att ha kontroll på i samband med produktutveckling för att kunna minimera kostnader och korta ledtider.

Seminariet vänder sig till dig som är exempelvis elektronikingenjör, konsult eller produktutvecklare. På agendan:

  • EMC-design och filtrering
  • Användbara designtips för att snabbt få produkten ut på marknaden
  • Den enkla vägen till CE-märkning – undvik fallgroparna från start.
  • Förändringar i nya RED och EMC-direktiven – så berörs du. 
Program

8.15 Registrering och kaffe

9.00 Inledning

9.10 Design med EMC i åtanke 

Talare: Henning Bomberg, FAE, Würth Elektronik.

Henning Bomberg har arbetat många år i EMC-branschen och tar upp ämnen som EMC-grunder, val av rätt komponent, förståelse av komponenterna, olika typer av filtrering och deras skillnader, samt användbara hjälpmedel för att göra en bra och snabb design med EMC i åtanke. Föredraget hålls på engelska.

10.00 Kaffe

10.30 Fortsättning Design med EMC i åtanke.

12.00 Lunch

12.45 Den enkla vägen till CE-märkning – undvik fallgroparna från start

Talare: Farzad Farzaneh, CE-specialist Intertek

Små designfel kan få stora konsekvenser. Har ni inte full kontroll på CE-märkningen av era produkter kan konsekvenserna bli kostsamma. Årligen återkallas många produkter som inte klarar myndigheternas marknadskontroller.

Du får en inblick i regler och krav för CE-märkning och vad du som tillverkare, distributör eller importör har för ansvar.

13.30 Visning av Interteks testlaboratorium i Kista.

14.15 Kaffe

14.45 Förändringarna i EMC-direktivet och RED, Radiodirektivet

Talare: Stefan Andersson, Teknisk chef EMC och Radio

En övergripande genomgång av förändringarna i EMC-direktivet (tvingande fr o m 20 april 2016) och RED, radiodirektivet (tvingande fr o m 13 juni 2017) och som påverkar dig som är tillverkare, importör eller distributör av elektronikprodukter.

15.15 Summering/avrundning

Varmt välkomna!


ANMÄL DIG HÄR

Intresset brukar vara stort så anmäl dig tidigt. Sista anmälningsdag är måndag den 3 oktober. Seminariet är kostnadsfritt men vi fakturerar en no show-avgift (395 kr+moms) vid utebliven närvaro. Du har dock möjlighet att erbjuda en kollega att komma i ditt ställe. 

Läs mer om Interteks tjänster på området: