Intertek (www.intertek.com)

Frågor och svar om kemikalieskatten

Här har vi samlat några frågor och svar för dig som funderar på om ditt företag berörs och hur du ska hantera detta på bästa sätt. Läs mer här

 

Ta hjälp av Interteks experter inom kemi, hälsa och miljö

 

Skriv till oss:

Telefon:

+ 46 8 750 00 00
 
 

Frukostseminarium om kemikalieskatten

Så berörs du av den nya kemikalieskatten.

Den 1 april trädde den omtalade lagen om skatt på kemikalier i viss elektronik i kraft. Du som är tillverkare, distributör eller importör av elektriska produkter, såsom vitvaror, mobiltelefoner, datorer och tv-apparater berörs av den nya skatten. 

När: Den 28 april kl 8.00-9.45. Frukost serveras kl 8.00. Seminariet startar kl 8.30. 

Var: Intertek, Torshamnsgatan 43 i Kista

ANMÄL DIG HÄR

Frågorna kring skatten är många och Intertek bjuder därför in till ett seminarium för att reda ut begreppen. Ur innehållet:  

  • Bakgrund till kemikalieskatten och vad den innebär
  • Produkter och företag som omfattas av skatten
  • Beräkning av skatt och avdragsmöjligheter     
  • Godkänd lagerhållare och andra viktiga roller

Föreläsare: 

Anna Forsgren, Enhetschef Intertek Kemi, hälsa och miljö. Anna har arbetat med kemikalielagstiftning kopplat till produkter i över 15 år. Anna och hennes kollegor är specialiserade på hur tillverkare och distributörer av elektriska produkter kan arbeta för att uppfylla kemikaliekrav som ställs på deras produkter.

Bobby Arash, Advokat/MSc/Partner, Rambergs advokater. Bobby Arash är specialiserad Regulatory Compliance, miljörätt, EU-rätt samt finansiering och värdepappersrätt och arbetar huvudsakligen med legala och regulatoriska frågor som berör Life Science och teknikföretag. Bobby har redan föreläst och rådgivit för en mängd företag och branschorganisationer om den nya Kemikalieskatten.

Vi har ett begränsat antal platser, så anmäl dig idag. Seminariet är kostnadsfritt.

Varmt välkommen med din anmälan här

 

 

 

för mer information.