Intertek (www.intertek.com)
 

Skriv till oss:

Telefon:

+ 46 8 750 00 00
 
 

Svenskt Sigill och IP-certifiering

Som en del av Interteks heltäckande kvalitets- och säkerhetslösning för hela livsmedelskedjan erbjuder vi certifiering enligt IP Kvalitetssystem.

Sigill Kvalitetssystem är en standard med olika moduler för kvalitetssäkrad produktion av livsmedel och prydnadsväxter i hela kedjan från primärproduktion till förädling inom livsmedelssäkerhet, djuromsorg och miljöansvar. Inom systemet finns tre nivåer av regler – Grundnivå, Sigillnivå och Tillvalsnivå – som du som primärproducent kan välja att certifiera dig mot. För livsmedelsproducenter längre fram i kedjan är det IP Livsmedel på grundcertifieringsnivå som gäller. 

En certifiering på Sigillnivå ger det certifierade företaget rätten att använda märket Svenskt Sigill på sina produkter. Märkningen Svenskt Sigill hittas idag på ett stort antal livsmedelsråvaror och blommor, till exempel tomater, äpplen, frysta grönsaker, färska örter, tulpaner, julstjärnor, griskött, nötkött, kyckling, svamp och honung. Till konsumenten signalerar märkningen att producenten följer tuffa regler vad gäller säkerhet, kvalitet och omsorg om djur och miljö. 

Intertek är ackrediterade att certifiera lantbruk och livsmedelsproducenter. Vi verifierar enligt moduler i listan nedan och för dessa moduler gäller IP Allmänna villkor version 2018:1, giltig från 2018-01-01.


Vi verifierar enligt moduler:

  • IP Livsmedel utgåva 2018:1, giltig från 2018-01-01
  • IP Sigill Gris utgåva 2016:1 giltig från 2016-01-01
  • IP Sigill Mjölk utgåva 2016:1, giltig från 2016-01-01
  • IP Sigill Nöt utgåva 2016:1 giltig från 2016-01-01
  • IP Sigill Frukt & Grönt utgåva 2018:1, giltig från 2018-04-01
  • IP Sigill Spannmål utgåva 2019:1, giltig från 2019-03-01
  • Grundcertifiering Gris utgåva 2018:1, giltig från 2018-09-01


I samband med ordinarie IP-revision kan vi även hjälpa till med den verifiering som krävs för att få Sigill-märka förpackade produkter. 

Så här går det till att bli certifierad  

När vi på Intertek har fått in en ifylld ansökan från dig som kund så återkommer vi med offert för önskat uppdrag. När ni har accepterat offerten så planeras uppdraget i samråd med er och därefter genomförs revisionen. När revisionen är komplett och eventuella avvikelser är besvarade och stängda så utfärdas ett certifikat som skickas till kund både som pdf samt original med post. Nästa revision planeras utifrån det intervall som standarden kräver.

Du kan läsa mer om IP-certifiering och Svenskt Sigill här.

Övriga tjänster för livsmedel och lantbruk

Intertek hjälper kunder längs hela livsmedelskedjan att säkra kvalitet, äkthet och säkerhet hos sina produkter. Med tjänster som utsädes- och livsmedelsanalys, regulatorisk rådgivning och certifiering enligt svenska och internationella standarder och program erbjuder vi en heltäckande kvalitetslösning inom livsmedel och lantbruk.

För livsmedelsindustrin

För lantbruk

för mer information.