Intertek (www.intertek.com)
 

Intertek utfärdar ABBs första SATELLITE™-laboratorium för mellanspänningsprodukter i tyska Ratingen.

12 Januari 2016

Stuttgart, Tyskland, 2016-01-12

Intertek utfärdar ABBs första SATELLITE-laboratorium för mellanspänningsprodukter i tyska Ratingen.  

Intertek, en ledande global leverantör av kvalitets- och säkerhetslösningar, utfärdade nyligen sitt elfte SATELLITE™-certifikat till ABB, världsledande inom kraft- och automationsteknik. Det nyutnämnda SATELLITE™-laboratoriet ligger i tyska Ratingen och är ett av ABB:s främsta labb för mellanspänningsprodukter. Genom SATELLITE™-avtalet är labbet certifierat av Intertek att genomföra provning av mellanspänningsprodukter och utfärda Interteks ETL-märke för produkter som ska säljas i USA och Kanada.

Laboratoriet i Ratingen är ABB:s första för mellanspänningsprodukter i Interteks SATELLITE™-program. Detta är en viktig milstolpe för företaget då man genom programmet smidigt kan möta behovet av ETL-märkta mellanspänningsprodukter som exempelvis luft- och gasisolerade ställverk , kraftverk, och strömbrytare. I Nordamerika har efterfrågan på den här typen av produkter drivits på av en åldrande infrastruktur och ett ökande antal strömavbrott. Dessutom har utvecklingen av ny teknik i utvecklingsländer, den snabba urbaniseringen och ökade investeringar i bostäder och infrastruktur drivit på den globala efterfrågan på mellanspänningsprodukter.  Den ökade efterfrågan tillsammans med krav på kvalitet och säkerhet gör att myndigheter, företag och kraftbolag har ett allt större behov av tredjepartsprovning och -certifiering av den här typen av produkter. Övriga ABB-labb i SATELLITE™-programmet inriktar sig på lågspänningsprodukter, ett av dem utfärdar ETL-märket.

– ABB är mycket glada över SATELLITE™-certifikatet och att vi på det här sättet fördjupar vårt samarbete med Intertek, säger Stefan Göttlich, Global Testing Manager PPMV på ABB. Genom det här samarbetet har vi effektiviserat vår verksamhet och lyckats få ut våra produkter snabbare på ett antal nyckelmarknader runt om i världen, såsom Europa och Nordamerika, och vi ser fram emot att fortsätta arbetet inom ramen för programmet.

Interteks SATELLITE™-program ger tillverkarna kontroll över produktcertifieringsprocessen, vilket ger ett snabbare och mer flexibelt marknadstillträde. Genom programmet kan tillverkare använda provningsresultat från sina egna laboratorier – förutsatt att de uppfyller den globala kvalitetsstandarden IEC 17025. För ABB innebär programmet bland annat att de kan prova produkter mot nordamerikanska säkerhetsstandarder och få ETL-certifiering från Intertek. En grupp Intertek-ingenjörer från EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) har haft en viktig roll i arbetet med ABB:s SATELLITE™-certifiering.

– ABB:s SATELLITE™-certifikat för ETL-certifiering av mellanspänningsprodukter är en viktig milstolpe för båda företagen, säger Pierrick Balaire, Global Business Leader, Intertek Transmission and Distribution Equipment. För oss är det positivt att se att vårt SATELLITE™-program hjälper våra kunder att certifiera sina produkter på ett mer effektivt sätt och att vi kan samarbeta med våra kunder för att säkerställa att säkra och bra produkter kommer ut på marknaden. 

###

Presskontakt, Sverige

Carin Wikström, Marketing / PA Manager Nordic, Intertek, tel: 08 750 01 18, e-post: carin.wikstrom@intertek.com

 

Presskontakt, Europa

Christian Kleinert, Director Marketing & Communications, Germany/Austria/Switzerland

Phone: +49 711 27311 449

Email: christian.kleinert@intertek.com

 

Presskontakt USA/globalt

Cheryl Prejsnar

Phone: +1 630-481-3185

Email: cheryl.prejsnar @intertek.com

 

 

Om Intertek

Intertek är en ledande global leverantör av kvalitetslösningar för företag och myndigheter. Genom tjänster inom allt från revision, inspektion, provning, utbildning och konsultation till kvalitetssäkring och certifiering bidrar företaget till att öka värdet på sina kunders produkter, processer och system.. Med ett nätverk av fler än 1 000 laboratorier och kontor och över 38 000 anställda i mer än 100 länder hjälper Intertek företag att lyckas på den globala marknaden. Intertek stöttar sina kunder i deras arbete med att säkerställa att deras produkter, processer och system lever upp till slutanvändarnas krav på säkerhet, hållbarhet, prestanda och integritet.

Läs mer på www.intertek.se

 

Read the English version "ABB in Ratingen, Germany, Granted First Intertek SATELLITE Program Certificate for Medium Voltage Products" here