Intertek (www.intertek.com)

Mer om medicinteknik

Intertek erbjuder ett brett utbud av tjänster inom medicinteknik. 

Läs mer här

 

Intertek omorganiserar sin Notified Body-verksamhet för medicinteknik.

Intertek förstärker och samlar sin Notified Body-verksamhet inom medicinteknik till Kista. Den förstärkta svenska organisationen lämnade in sin ansökan om notifiering enligt MDR till Läkemedelsverket i januari.

16 Februari 2018

Som ett led i arbetet med implementationen av det nya EU-regelverket för medicintekniska produkter, MDR, har Intertek valt att samla all sin Notified Body-verksamhet inom medicinteknik till Intertek Semko AB i Kista (NB No 0413) från och med 1 mars 2018. Företagets Notified Body för medicinteknik i Storbritannien, AMTAC (NB No 0473) kommer under våren att fasas ut för att stängas 1 juli 2018.

Med alla resurser samlade under Intertek Semko AB fortsätter Intertek att bygga kapacitet och kompetens med målet att bli notifierade enligt MDR inom de stipulerade 18-24 månaderna från och med januari 2018 då ansökan om notifiering lämnades in till Läkemedelsverket.

Nakisa Harmes, Head of Intertek Notified Body Medical, kommenterar: 

– Medicinteknikområdet är ett viktigt tillväxtområde för Intertek och vi är glada att vi kan ta det här steget och stärka vår organisation. Genom att vi samlar verksamheten i en organisation och samtidigt förstärker vårt team kommer vi att kunna ge våra medicinteknikkunder en ännu högre servicenivå med snabbare svarstider, flexiblare planering och högre kompetens.