Intertek (www.intertek.com)

Prenumerera du också!

Vill du också få Intertek INFO direkt i din epostlåda?

Klicka här 

 

Intertek förstärker och samlar sin Notified Body-verksamhet inom medicinteknik till Kista

De närmaste åren väntas bli utmanande för medicinteknikbranschen. Under 2018 drar implementationen av EU:s nya regelverk för medicinteknik (MDR) igång på allvar, en regulatorisk förändring som påverkar de flesta i branschen.

Interteks Notified body för medicinteknik fortsätter arbetet med att bygga kapacitet och kompetens, med målet att bli notifierade enligt MDR inom de stipulerade 18-24 månaderna från och med januari 2018 då ansökan om notifiering lämnades in till Läkemedelsverket. 

Som ett led i arbetet med att använda resurserna på bästa sätt har Intertek valt att samla sin Notified body-verksamhet i hos Intertek Semko AB (NB 0413) i Kista. Verksamheten hos företagets Notified Body i Storbritannien, AMTAC, kommer fatt fasas ut för att sedan stängas 1 juli 2018. 

- För de företag som är kunder till Intertek Semkos Notified Body får denna förändring inga praktiska konsekvenser, säger Nakisa Harmes, chef för Interteks Notified Body för medicinteknik. Deras produkter kommer fortfarande att ligga under samma Notified Body och de kontaktar oss på samma sätt som tidigare. Däremot hoppas vi att de kommer att märka en högre servicenivå med snabbare svarstider, flexiblare planering och en ännu högre kompetens. 

 

för mer information.