Intertek (www.intertek.com)
 

Fakta om Intertek

Intertek hjälper företag och organisationer att säkerställa att deras produkter, processer och system håller hög kvalitet och är säkra att använda.

  • Intertek Group plc är noterat på London Stock Exchange
  • I mars 2015 var koncernens marknadsvärde cirka 51,8 miljarder SEK. Intertekkoncernen rapporterade en totalomsättning på 26,8 miljarder för verksamhetsåret 2014.
  • Vd för Intertek är André Lacroix. Företagets huvudkontor finns i London.
  • Intertek har mer än 38 000 anställda på över 1 000 platser i fler än 100 länder.
  • I Sverige har Intertek omkring 350 anställda. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm.

Verksamhet

I närmare 130 år har företag kommit till Intertek för att få hjälp med att sätta sig in standarder och regelverk, utföra provningar och ta fram hållbara affärsstrategier. Intertek erbjuder konsultation, utbildning, granskning och inspektion samt provning (EMC, produktsäkerhet och prestanda), kvalitetssäkring och certifiering av ledningssystem. Dessutom erbjuder företaget expertis inom bland annat kemi, hälsa- och miljö, batteri och energilagring. Intertek utfärdar kvalitets- och säkerhetsbevis som S-märket och ETL-märket samt verifierar CE-märkning. Kunderna finns i de flesta branscher världen över; Intertek samarbetar, bland många andra, med Ikea, Shell, Canon, McDonalds, Electrolux, Marks & Spencer, Panasonic och Samsung.