Intertek (www.intertek.com)

Går en kurs och lär dig mer!

Intertek Academys kurs ger dig information och verktyg för att hantera registreringsprocessen för REACH 2018. 

Läs mer här

Vill du veta mer?

Lisalott Gabro  
Kontakta Lisalott Gabro   
0708-750000
Maila en förfrågan  

 

Fler tjänster

Intertek erbjuder ett brett utbud av tjänster inom kemi, hälsa och miljö. 

 Läs mer här

 

Skriv till oss:

Telefon:

+ 46 8 750 00 00
 
 

REACH-registrering med deadline 31 maj 2018

Tillverkar eller importerar ni kemiska ämnen från länder utanför EU i mängder över ett ton per år har ni skyldighet att lämna in ett registreringsunderlag senast i maj 2018 till den europeiska kemikaliemyndigheten, ECHA.

Om ni tillverkar eller importerar en produkt (en beredning eller vara) kan den dessutom innehålla ämnen som måste registreras separat.

Den 31 maj 2018 är deadline för REACH-registrering förutsatt att ni har förhandsregisterat ämnen som ni tillverkar eller importerar från länder utanför EU i mängder över ett ton men inte över 100 ton per år.

Om ni ännu inte har förhandsregisterat era ämnen kan en sen förhandsregistrering göras fram till den 31 maj 2017.

Omfattas ditt företag är det hög tid att ni börjar förbereda er inför registreringen 2018. Det  är en  tidskrävande process och dessutom förväntas betydligt fler företag ha behov av hjälp med REACH-registrering än vid förra registreringstillfället år 2013. 

Många företag är osäkra på om de berörs och på hur de bör agera. Ta gärna hjälp av Interteks experter som kan guida dig rätt. Intertek har lång erfarenhet av REACH registreringar och erbjuder även rådgivning och utbildning på området. Läs mer här.

för mer information.