Nytt kostnadsfritt webinar: Utveckla med compliance i bakhuvudet

Så påverkar uppdateringarna av IEC 60601 inom säkerhet och EMC era produkter.

Under hösten 2020 har det skett omfattande uppdateringar i den viktigaste standardfamiljen för elektriska medicintekniska produkter – IEC 60601 – både vad gäller elsäkerhet och EMC. Detta påverkar den regulatoriska provningen av den här typen av produkter och därmed också hur framtida produkter ska designas för att leva upp till kraven.

I december höll Intertek ett webinar i samarbete med Swedish Medtech där våra experter på elsäkerhet och EMC för elektriska medicintekniska produkter, Jenny Larsson Falk och Hasnain Hassanali, gick igenom vad förändringarna i standarderna innebär i praktiken och hur man ska tänka för att den regulatoriska provningen ska bli så smidig och kostnadseffektiv som möjligt. Moderator var Pernilla Andrée från Swedish Medtech. 

För den som missade detta tillfälle finns nu en inspelning av webinaret (inklusive frågestund) tillgänglig för nedladdning.

 

Om föreläsarna:

Jenny Larsson Falk är Technical Leader för Medicinsk Teknik på Intertek i Sverige och Regional Lead Engineer Medical inom Laboratorie- och Mätutrustning för EMEA. Hon är ordförande i SEK TK66 – Säkerhet hos elektronisk mätutrustning och medlem i SEK TK62AD – Elektrisk utrustning för medicinskt bruk, IEC SC62A WG14, MT28 och MT30, samt i IECEE CTL Expert Task Force 3.

Hasnain Hassanali är Senior EMC Engineer på Intertek och har arbetat med EMC- och radioprovning av medicintekniska produkter i över 20 år. Sedan 2004 är han är medlem i MT23  och TK62A som EMC expert och har sedan 2008 föreläst och hållit utbildningar i IEC60601-1-2 över hela världen.

 
 

Provning av medicintekniska produkter

På våra ackrediterade provningslabb i Kista och resten av världen provar vi medicintekniska produkter enligt både internationella och regionala standarder.

Certifiering av medicintekniska produkter

Intertek är anmält organ (Notified Body) under både MDD och det nya EU-regelverket MDR.