Nytt webinar: Regulatory compliance efter Brexit

Vad händer egentligen med produktregelverk och -märkning när Storbritannien lämnar EU? Farzad Farzaneh, rådgivare inom regulatory compliance på Intertek, delar med sig av det aktuella kunskapsläget i ett kostnadsfritt webinar den 22 september.

Den 31 december 2020 lämnar Storbritannien EU på riktigt. Att detta påverkar de regulatoriska kraven på produkter är självklart. Lika självklart är att frågorna kring hur denna påverkan kommer att se ut är många.

I ett kostnadsfritt webinar den 22 september sammanfattar Farzad Farzaneh, rådgivare inom regulatory compliance på Intertek, det aktuella kunskapsläget kring produktregelverk och compliance för elektriska produkter efter Brexit.

Under 45 minuter med efterföljande frågestund tar han bland annat upp: 

  • Vägen till marknaden i EU och Storbritannien (CE och UKCA-märkning)
  • Brexit och övergångsbestämmelser
  • UKCA-märket och vanliga metoder för överensstämmelse
  • Hur Brexit påverkar andra certifieringsprogram 

Om föreläsaren 
 
 Farzad_Farzaneh_vitFarzad Farzaneh arbetar som Regulatory Compliance Expert på Intertek. Han har mångårig erfarenhet inom det regulatoriska området, både som provningsingenjör och rådgivare och är dessutom en uppskattad föreläsare, bland annat på Intertek Academys utbildningar.


Praktisk information om webinaret

När: 22 september kl 10.00 (svensk tid)

Tidsåtgång: 45 min föreläsning + 15 min frågestund

Språk: Webinaret hålls på svenska

När du anmält dig till webinaret kommer du att få en länk för att koppla upp dig till webinaret från din dator eller telefon.

Har du frågor, tveka inte att kontakta oss på info-sweden@intertek.com eller +46-8-750 0000

ANMÄL DIG HÄR


 

Viktigt att notera

Den brittiska regeringen publicerade nyligen det avtalsförslag (Comprehensive Free Trade Agreement – CFTA) som ligger till grund för de förhandlingar mellan Storbritannien och EU som pågår just nu. Interteks experter har analyserat de delar i detta avtal inklusive bilagor som beskriver bedömning av överensstämmelse och tekniska handelshinder. Vår initiala analys ger vid handen att om detta CFTA träder i kraft antingen före 31 december 2020 eller vid ett senare gemensamt fastslaget datum, kommer vägen till marknaden se annorlunda ut än om utträdet sker i slutet av övergångsperioden 31 december. Det är också viktigt att notera att detta CFTA är ett utkast och kan komma att ändras.