S stavar säkerhet och kvalitet för Schneider Electric

Tredjepartscertifiering är en självklarhet för Schneider Electric. Majoriteten av företagets elinstallationsmaterial för den nordiska marknaden bär S-märket med stolthet.

– För oss står S-märket för kvalitet och säkerhet, säger Anders-Svante Nielsen, nordisk certifieringschef elinstallationsmaterial inom Schneider Electrics Partner Business - Retail Division. Vi anser att märket ökar värdet på våra produkter och visar för våra kunder att produkterna de köper är av god kvalitet och säkra att använda.

I danska Ballerup, 20 kilometer utanför Köpenhamn, ligger företagets danska huvudkontor och forskning och utveckling av produkter inom intelligenta installationssystem för både privata hem och kommersiella fastigheter. I Danmark har företaget 1 000 anställda fördelat på sex anläggningar och i Sverige runt 2 000 anställda, men Schneider Electric är ett globalt företag med totalt 140 000 anställda och produkterna som utvecklas i Ballerup tillverkas på ett antal fabriker runt om i världen.

Den globala produktionen gör att de årliga fabriksinspektioner som följer med en S-certifiering är en extra bonus, menar Anders-Svante Nielsen.

– Genom att inspektionerna fokuserar på ständiga förbättringar av processer och rutiner i fabrikerna är de en stor hjälp i vårt arbete med att hela tiden göra vår tillverkning ännu bättre och mer effektiv, säger han.

Samarbetet med Intertek sträcker sig långt tillbaka i tiden. Förutom S-märkning jobbar Anders-Svante Nielsen och hans kollegor tillsammans med Intertek för verifiering under produktutvecklingsfasen. Dessutom tar man under produktutvecklingen in regulatorisk rådgivning från Intertek vid behov.

– Fokus ligger på elsäkerhet för de produkter jag arbetar med – installationsmaterial som vägguttag och strömbrytare – och där är Interteks kunnande ovärderligt, säger Anders-Svante Nielsen. Jag uppskattar verkligen det nära samarbete vi har med Interteks ingenjörer och den snabba service vi får.

aqua line

Kort om Schneider Electric

Schneider Electric är en global energispecialist med fler än 140 000 anställda och verksamhet i mer än 100 länder. Företaget fokuserar på energieffektivisering och erbjuder integrerade lösningar för industriell automation, säkerhet, fastighetsautomation, avbrottsfri kraft, eldistribution och elinstallation.

Företaget är noterat på den franska fondbörsen i Paris och 2012 uppgick försäljningen till 24 miljarder Euro.

aqua line

Intertek en helhetsleverantör till Schneider Electric

Förutom ett extensivt samarbete med Schneider Electric i Norden inom provning och certifiering av produkter har Intertek i många år levererat certifiering av ledningssystem till flera av företagets nordiska enheter. Bland annat är flera av Schneider Electrics nordiska bolag  certifierade mot ISO 9001 och ISO 14001 av Intertek. Schneiders verksamhet i Ballerup är även certifierad av Intertek mot ISO 50 001 (energiledning).  Schneider Nordic and Baltic tecknade också nyligen ett nytt avtal med Intertek för revision och certifiering av ledningssystem.

aqua line

 

Tredjepartscertifiering

Läs mer om S-märket och tredjepartscertifiering för världens olika marknader här.
 
+ 46 8 750 00 00
SE:
+ 46 8 750 00 00
 

Kundcase