Maskiner och verktyg

Ett heltäckande tjänsteerbjudande för smidig global compliance.

Under de senaste tio åren har marknaden för eldrivna verktyg och trädgårdsmaskiner gått igenom ett teknikskifte. Sladdar har ersatts av batterier, något som också drivit fram nya regulatoriska utmaningar på de flesta marknader. Med Intertek får ert företag en lokal partner under hela resan mot globalt marknadstillträde - från ritbordet till butikshyllan.

Rådgivning och utvecklingsprovning

Nya produkter eller komponenter kräver ny kunskap. Oavsett om ni behöver veta vilka provningar och certifieringar som behövs för att sälja er produkt i Taiwan, hur ni ska tolka den standard ni ska hänvisa till i er CE-märkningsdokumentation eller vilket batteri som passar er produkt bäst, kan vi på Intertek hjälpa till.

Pre compliance-provning

Interteks kunniga ingenjörer och moderna EMC-, radio och elsäkerhetslabb i Kista och Västerås finns dessutom tillgängliga för den som vill testa sina produkter mot hela eller delar av standarder under produktutvecklingen. Ett smart sätt att säkra compliance och korta tiden mellan färdig produkt och lansering.

Miljötålighetsprovning

Vi har också ett välutrustat miljötålighetslabb för bland annat IP (kapslingstäthet för damm och inträngande vatten), klimat, (temperaturcykler, temperaturchock, nedisning), vibration och chock, korrosion (saltdimma), UV-strålning och HALT.

Batterier

Vårt batteriteam i Kista är ett av världens vassaste, med en konsultkompetens som täcker hela spannet från rådgivning, modellering och simulering och anpassad prestandaprovning under produktutvecklingen, till haveriutredning och felanalys.

Bland utrustningen i batterilabbet finns bland annat med cyklingsutrustning (med kanaler med maxspänningar från 5 V till 500 V och maxströmmar från 2 A till 1000 A), ett stort antal temperaturkammare, batteridissektionsrum med handskbox samt testuppställlningar för avancerade säkerhetstester.

Regulatorisk provning och certifiering

Intertek har lång erfarenhet av regulatorisk provning och certifiering av verktyg och trädgårdsmaskiner. Våra provningsrapporter används som underlag för CE-märkning såväl som för internationella tredjepartscertifieringar som CB, där Intertek är certifieringsorgan, eller våra egna ETL- och S-märken.

Elsäkerhet, EMC, radio och energieffektivitet

I våra labb i Sverige och runt om i världen provar vi elsäkerhet, EMC, radio och energieffektivitet enligt internationella och nationella standarder. Självklart har vi IEC 62841 (säkerhet för eldrivna verktyg) i vårt breda ackrediteringsscope.

Säkerhetsprovning av batterier

Vi har även hög kompetens inom säkerhetsprovning av batterier, sedan några år tillbaka ett krav i verktygsstandarden IEC 62841. Sedan 8/3 2023 har vi som första labb i Europa standarden för säkerhet för uppladdningsbara batterisystem för verktyg och trädgårdsmaskiner, IEC 63370:2022, i vårt CB-certifieringsscope. Dessutom har vi självklart ackreditering för provning enligt bland annat IEC 62133-2 (säkerhet för bärbara litiumjonbatterier) och UN 38.3 (säkerhet under transport).

ISO-certifiering

Som ett av världens ledande företag inom ISO-certifiering av ledningssystem kan vi erbjuda certifiering enligt exempelvis ISO 9001 (kvalitet), ISO 14001 (miljö), ISO 27001 (informationssäkerhet) och ISO 45001 (arbetsmiljö).

 
 
 
+ 46 8 750 00 00
SE:
+ 46 8 750 00 00