Utvecklingsprovning (Pre Compliance)

En pre compliance-provning under utvecklingsfasen ger er en bild av produktens förutsättningar att klara EMC-kraven, t ex för CE-märkning eller FCC review.

Faktum är att en stor del av alla produkter misslyckas med att leva upp till EMC- och radiokraven vid första provningen. Om man i stället provar produkten på ett tidigt stadium, slipper man återvända till ritbordet när produkten egentligen skulle ha lanserats.

Intertek erbjuder ett pre compliance-paket med förenklade, ej helt kompletta, prov som utförs snabbare än de sedvanliga kompletta mätningarna enligt harmoniserade standarder. Denna utvecklingsprovning ger er chansen att upptäcka små och stora avvikelser i god tid. Eftersom en EMC- eller radioprovning brukar vara den sista aktiviteten innan produkten släpps på marknaden, ger en pre compliance-provning möjlighet att justera konstruktionen innan skarpt läge. 

Vad innebär ett pre compliance-test?

Vi skräddarsyr testet för just er produkt, kommer gemensamt överens om vilka tester som är relevanta och om några bör prioriteras. Ett pre compliance-test inkluderar normalt momenten som de flesta produkter testas för. Ni antecknar provningens resultat och tar vid behov med dem till er konstruktör. 

En pre-compliance-provning är dock en förenklad provning. Den garanterar inte att produkten klarar den fullständiga slutprovningen.

Varför anlita Intertek för pre compliance-provning inom EMC och radio?

  • Intertek erbjuder snabb och effektiv pre compliance-provning utförd enligt EMC- eller radiostandarder, med korta och flexibla uppstartstider utifrån era specifika behov. 
  • Intertek är ett ackrediterat provningslaboratorium.
  • Vi är ett av få bolag i Sverige som Swedac har utsett till Notified Body för EMC och Radio-direktivet. 
  • På Intertek arbetar ett flertal olika tekniska experter med hög teknisk kompetens.  
 
 
 
 
 
 
 
 
+ 46 8 750 00 00
SE:
+ 46 8 750 00 00