IT och telekom

En pålitlig partner för snabb lansering på marknader världen över.

Intertek har ackrediterade labb för provning av IT- och telekom-produkter över hela världen. Våra testrapporter används som underlag för både CE-märkning och ett stort antal tredjepartscertifieringar, bland annat det världsomspännande CB-systemet och vår egen ETL-märkning för Nordamerika. 

Provning

  • Elsäkerhetsprovning enligt IEC/EN/UL/CSA 62368 och IEC/EN/UL/CSA 60950 för överenstämmelse med EU:s lågspänningsdirektiv (LVD) och motsvarande för andra marknader.
  • EMC-provning för överenstämmelse med EU:s EMC-direktiv och motsvarande för andra marknader.
  • Radioprovning för överensstämmelse med EU:s radiodirektiv (RED) och motsvarande för andra marknader. Vårt labb i Kista är även Notified Body för RED och EMC-direktivet. 
  • Provning enligt nordamerikanska standarder för FCC/ISED-listning. Vi har även en lokal TCB/FCB-reviewer i Kista.
  • Network Equipment Building System (NEBS)-provning enligt GR-63-CORE och GR-1089-CORE m fl. för telekomutrustning som ska säljas i USA.
  • Miljötålighetprovning enligt internationella standarder och kundspecifika krav.
  • Prestanda och säkerhetsprovning av batterier enligt exempelvis IEC/EN 62133, IEC/EN 62619, transportstandarden UN 38.3 och specifika kundkrav.

Certifiering

CB-systemet – världens största certifieringssystem för elsäkerhet – är en överenskommelse mellan ett 50-tal länder och organ. Genom att acceptera varandras testrapporter och certifikat räcker det med ett certifikat för globalt marknadstillträde. Intertek är en av världens ledande utfärdare av certifikatet.

ETL-märket är Interteks egen motsvarighet till UL- och CSA-märkning. Eftersom Intertek är ackrediterade av OSHA (Occupational Safety and Health Administration) och SCC (Standards Council of Canada) för att prova och certifiera att produkter är säkra att använda i USA respektive Kanada, visar ETL-märket att produkten uppfyller nationella standarder som ANSI, ASME, CSA, IEC, NFPA, NSF och UL och därmed är säker att använda på den nordamerikanska marknaden.

För produkter med trådlös kommunikation gäller FCC/IC-certifierng i Nordamerika. Intertek är ett utnämnt certifieringsorgan för FCC (Federal Communications Commission) i USA och för IC (Industry Canada) i Kanada. Därför går det snabbare att certifiera produkter via oss än genom direktkontakt med myndigheten.

Intertek är dessutom en av världens största inom ISO-certifiering. Vi erbjuder bland annat certifiering enligt ISO 9001 (kvalitet), 14001 (miljö), 45001 (arbetsmiljö), 27001 (informationssäkerhet) och 37001 (processer för att förebygga korruption).
 
 
 
+ 46 8 750 00 00
SE:
+ 46 8 750 00 00