Webinar i samarbete med Swedish Medtech

Intertek ger webinaret "Utveckla med compliance i bakhuvudet – så påverkar uppdateringarna av IEC 60601 inom säkerhet och EMC era produkter" i samarbete med branschorganisationen Swedish Medtech.

Under hösten 2020 har det skett omfattande uppdateringar i den viktigaste standardfamiljen för elektriska medicintekniska produkter – IEC 60601 – både vad gäller elsäkerhet och EMC. Detta påverkar den regulatoriska provningen av den här typen av produkter och därmed också hur framtida produkter ska designas för att leva upp till kraven.

Under ett kostnadsfritt webinar den 16 december 8.30-9.30 bjuder Interteks experter på en genomgång av vad förändringarna i standarderna innebär i praktiken och hur man ska tänka för att den regulatoriska provningen ska bli så smidig och kostnadseffektiv som möjligt.

Om föreläsarna

Jenny-Larsson_80x80Jenny Larsson Falk är Technical Leader för Medicinsk Teknik på Intertek i Sverige och Regional Lead Engineer Medical inom Laboratorie- och Mätutrustning för EMEA. Hon är ordförande i SEK TK66 – Säkerhet hos elektronisk mätutrustning och medlem i SEK TK62AD – Elektrisk utrustning för medicinskt bruk, IEC SC62A WG14, MT28 och MT30, samt i IECEE CTL Expert Task Force 3. 

  hasnain-hassanali_80x80_2Hasnain Hassanali är Senior EMC Engineer på Intertek och har arbetat med EMC- och radioprovning av medicintekniska produkter i över 20 år. Sedan 2004 är han är medlem i MT23  och TK62A som EMC expert och har sedan 2008 föreläst och hållit utbildningar i IEC60601-1-2 över hela världen.

Praktisk information

Datum: Onsdag 16 december 2020
Tid: kl. 8.30 – 9:30
Det kommer finnas tid för frågor
Plats: via länk som du erhåller ett par dagar före eventet

Webinaret är kostnadsfritt

ANMÄL DIG HÄR

 
 

Provning av medicintekniska produkter

På vårt ackrediterade provningslabb i Kista provar vi medicintekniska produkter enligt både internationella och regionala standarder.

Notified Body för MDD och MDR

Intertek är Notified Body (anmält organ) för både EU:s nuvarande regelverk MDD och det nya regelverk som blir tvingande i maj 2021 (MDR).