Intertek (www.intertek.com)

Kalibreringsskolan

I Interteks kostnadsfria Kalibreringsskola får du bland annat lära dig mer om vad kalibrering innebär och dess omfattning, lämpliga kalibreringsintervall, samt om mätosäkerhet och toleransgränser. 

Ta del av Kalibreringsskolan här.

Viktig information till dig som använder Fluke DTX-1800-serien

Fluke kommer inte att kunna erbjuda kalibrering av Fluke DTX-1800-serien efter den 29 juni. 

Läs mer om hur Intertek kan hjälpa till.

Viktig säkerhetsinformation från Fluke

Viktig säkerhetsinformation till dig som använder Fluke T110/T130/T150 spänningstestare. Fluke säkerhetsåterkallar berörda instrument.

Läs mer här.

 

FLUKE service och kalibrering

Fluke

 

Intertek är auktoriserad servicepartner till Fluke Sverige AB. Kontakta oss för hjälp med service, kalibrering samt reservdelar till Flukes test- och mätinstrument:


Tel: 08 750 02 84
E-post: flukeservice@intertek.com

Vill du veta mer?

 Carl Stangenberg2

Kontakta Carl Stangenberg

+46 70 875 20 86

SIR mätdonsregister

Här kan du som är användare av Interteks mätdonsregister, SIR, logga in för att kontrollera status på era mätdon. 

 

Du har väl laddat ner appen till SIR i din mobiltelefon?

Som  användare av Interteks mätdonsregister, SIR, kan du när som helst logga in för att kontrollera status på era mätdon. 

Sök efter "SIR" i App-store eller i play-butiken, alternativt klicka här.

 

Skriv till oss:

Telefon:

+ 46 8 750 00 00
 
 

Kalibrering av mätinstrument

Intertek har många års erfarenhet av kalibrering, tillämpad mätteknik och kvalificerad instrumenthantering. Låt oss säkerställa att dina mätinstrument håller måttet.

Intertek erbjuder total instrumenthantering vilket innebär att vi tar emot allt från avancerade elektriska mätinstrument till enklare mekaniska mätdon – oavsett fabrikat. Du behöver därmed endast anlita en leverantör för att få all din utrustning kalibrerad. 

Ordning och reda tack vare mätdonsregistret SIR 
Som kund hos Intertek får du tillgång till ett webbaserat mätdonsregister, SIR. Dina mätinstrument registreras i SIR och när det blir dags att kalibrera skickar vi en påminnelse till dig. Här lagras all kalibreringshistorik, eventuella avvikelser och annan viktig information. Du kan själv logga in i SIR och använda det som informationskälla, t ex vid kvalitetsrevisioner.

Allt det här ingår i Interteks tjänst för kalibrering av mätinstrument:

  • Registrering i SIR
  • Identitetsmärkning – varje mätinstrument får ett unikt ID-nummer för spårbarhet
  • Funktionskontroll
  • Kalibrering mot standard, specifikation eller tekniska data
  • Reparation och justering – Om ett fel upptäcks protokollför vi det, åtgärdar det om möjligt och gör därefter en ny kalibrering
  • Dina mätdon får en kalibreringsetikett och vi utfärdar ett certifikat 
  • Dina mätdon kallas in för kalibrering enligt de intervaller du och Intertek kommer överens om.

Ladda ner appen SIR
Med hjälp av Interteks app"SIR" kan du enkelt och lätt kontrollera status på era mätdon via mobilen. Sök efter "SIR" i app-store eller i play-butiken för att ladda ner appen, alternativt klicka här.

Håller dina mätinstrument måttet?
Genom Interteks kalibreringstjänst kan du känna dig trygg med att din utrustning alltid presterar som den ska. Dessutom behöver du inte själv investera i avancerad kalibreringsutrustning, upprätthålla teknisk kompetens eller lägga kraft och resurser på registrering och administration. Du får mer tid och resurser till att fokusera på din kärnverksamhet.

Personlig service - hos dig eller hos oss 
Våra kontor finns i Stockholm och Västerås. Vill du hellre att vi kommer till dig och kalibrerar på plats går det lika bra. Det kan vara lämpligt för utrustning som är skrymmande eller fastmonterad. Vi anpassar oss efter era behov.

Lång erfarenhet av kalibrering 
Hos oss utförs service på ett stort antal instrument av olika fabrikat varje år. Kvalitet är en naturlig del av vår vardag och omfattar alla pågående processer i företaget. Vi arbetar enligt ISO 17025 och har spårbarhet via normaler till nationella och internationella normaler.

för mer information.