Intertek (www.intertek.com)

Intertek talar om konfliktmineraler på Direktivsdagen

Mats Forkman, Senior Chemical Adviser, på Intertek talar om konfliktmineraler på Direktivsdagen. Läs mer här.

Kostnadsfria webinars inom polymerer nov-dec

Lär dig mer om polymerer genom att delta på vår kostnadsfria webinars och lyssna på våra globala experter. Du får lära dig hur man övervinner de viktigaste utmaningarna och hur man kan uppnå en konkurrensfördel på marknaden.

För anmälan och mer information.

Ladda ned vår broschyr och läs mer.

Lär dig det senaste inom livsmedelssäkerhet

Delta på Interteks kostnadsfria webinars och lär dig om de senaste uppdateringarna inom standarder och förordningar i den globala livsmedelsindustrin. Läs mer här.

Aktuella kurser inom kemi, hälsa och miljö

Vill du lära dig mer om vilka regler som gäller för kemikalier i varor? Intertek Academy erbjuder flera kurser inom området kemi, hälsa och miljö. 

Läs mer här

Vill du veta mer?

Kontakta Jenny Eriksson 
0708-75 20 71
Maila en förfrågan

 

Kemikalier

Intertek har unik kompetens när det gäller kemikalier. Många av världens ledande företag anlitar våra experter för rådgivning kring kemikalielagstiftning, hantering och analys av kemiska ämnen.

I media uppmärksammas dagligen frågor kring företagens hantering av kemikalier och hur de påverkar vår miljö. Kemikalielagstiftningen är omfattande och exempelvis EU-förordningen REACH berör i stort sett alla typer av företag.

Intertek har ett brett tjänsteutbud och en unik kompetens på kemikalieområdet, baserat på uppdrag från olika typer av företag som på något sätt hanterar kemikalier – tillverkare, importörer och nedströmsanvändare. Låt våra experter lägga upp en strategi utifrån era behov. Vi kartlägger vad ni har för ansvar, gör en utredning och en riskbedömning samt genomför vid behov även en REACH-registrering.

Med Intertek som oberoende partner, ackrediterad enligt ISO 17025, kan ni försäkra er om att ni uppfyller gällande lagstiftning och har dessutom möjlighet att stärka er trovärdighet och ert varumärke.

Våra konsulter är experter på sina områden med gedigen erfarenhet av arbete inom forskning och industri. Med denna bakgrund kan vi hjälpa dig tolka lagstiftningen på bästa sätt och rekommendera den typ av analys och dokumentation som behövs.