Intertek (www.intertek.com)

Effektiva processer? Redo för en certifiering?

Starta era förberedelser och hitta förbättringsområden med en gap-analys. Lär mer här

 

Inspireras av vårt whitepaper om värdeskapande och effektiva ledningssystem

The process approach – adding business value and minimizing risks. Klicka här

 

Fipronilanalys

Interteks laboratorium i Bremen i Tyskland erbjuder ackrediterad analys för fipronil och dess metabolit i livsmedel och foder med GC-MS/MS-metoden.

Så ökar ni er kvalitet och livsmedelssäkerhet längs hela livsmedelskedjan

Ta del av våra kostnadfria webinars och whitepapers här

Lär dig det senaste inom livsmedelssäkerhet

Delta på Interteks kostnadsfria webinars och lär dig om de senaste uppdateringarna inom standarder och förordningar i den globala livsmedelsindustrin. Läs mer här.

Kundcase

Här kan du inspireras av om hur vi arbetar med våra kunder och de lösningar vi erbjuder.

Läs mer här

Certifierings- och analystjänster för livsmedelssektorn

Intertek erbjuder ett stort antal certifierings- och analystjänster för livsmedels- och lantbrukssektorn. 

Läs mer här

 

 

Livsmedel och lantbruk

Vi hjälper livsmedelsindustrin och lantbrukssektorn världen över att säkerställa kvalitet, äkthet och säkerhet – längs hela värdekedjan från frö till fat.

Idag är livsmedelsproduktion en global angelägenhet. En råvara som serveras som en del av en rätt i Stockholm kan ha börjat sitt liv i en annan världsdel och passerat ett stort antal mellanhänder på sin väg till tallriken. Samtidigt ställer konsumenterna höga krav på maten de äter. Intresset för var maten kommer ifrån – hur växten har odlats eller djuret fötts upp – vad den innehåller och hur den hanterats på vägen växer. Även de regulatoriska kraven kring livsmedelsproduktion och -distribution ökar stadigt. 

Intertek hjälper kunder längs hela livsmedelskedjan att säkra kvalitet, äkthet och säkerhet hos sina produkter. Med tjänster som utsädes- och livsmedelsanalys, regulatorisk rådgivning och certifiering enligt svenska och internationella standarder och program erbjuder vi en heltäckande kvalitetslösning inom livsmedel och lantbruk. 

Kostnadsfritt webinarium

Webinarium om hur en FSSC 22000 certifiering kan förbättra er verksamhet. Läs mer här.

För livsmedelsindustrin
För lantbruk 

Så här går det till att bli certifierad  
När vi på Intertek har fått in en ifylld ansökan från dig som kund så återkommer vi med offert för önskat uppdrag. När ni har accepterat offerten så planeras uppdraget i samråd med er och därefter genomförs revisionen. När revisionen är komplett och eventuella avvikelser är besvarade och stängda så utfärdas ett certifikat som skickas till kund både som pdf samt original med post. Nästa revision planeras utifrån det intervall som standarden kräver.

Så här görs en incidentrapportering till Intertek
Vid inträffande av incidenter som t ex. återkallelse av produkter, problem i produktionen eller annat som kan påverka livsmedelssäkerheten ska detta rapporteras till Intertek. Tryck på blå rutan, Maila en förfrågan, nedan och fyll i formulärets alla delar. I formulärets fritextruta beskriver du vad som har inträffat. Intertek återkommer till er endast vid eventuella frågor. 

 

Livsmedel och lantbruk