Intertek (www.intertek.com)

Så förbättrar ni er kvalitet och livsmedelssäkerhet med FSSC 22000 certifiering

Läs mer om vårt webinar inom FSSC 22000 här.

Webinar: Risk management – så hanterar ni risker och möjligheter

Våra erfarna experter berättar om hur en fungerande riskhantering kan identifiera, förebygga och hantera risker och möjligheter. Lär er även mer om riskanalys, riskminimerande åtgärder, riskaptit, krav på riskhantering enligt olika standarder och hur man etablerar risktänkande i en organisation.

Ta del av vårt webinarium här

Så ökar ni er kvalitet och livsmedelssäkerhet längs hela livsmedelskedjan

Ta del av våra kostnadfria webinars och whitepapers här

Webinar: En introduktion till ISO 45001 – standarden om arbetsmiljö

Våra experter berättar vad ISO 45001 innebär och hur ni bäst förbereder er organisation för certifiering.

Klicka här för att ta del av vårt webinar. 

Intertek Academy

Höj din kompetens och håll dig uppdaterad!
Intertek Academy erbjuder öppna och företagsinterna utbildningar.

Se aktuella utbildningar

Vill du veta mer?

Martin Vinskär

Kontakta Martin Vinskär
+46-8-750 0329

Maila en förfrågan

Kundcase

Här kan du inspireras av om hur vi arbetar med våra kunder och de lösningar vi erbjuder.

Läs mer här.
 

Skriv till oss:

Telefon:

+ 46 8 750 00 00
 
 

FSSC 22000

ISO 22000 och FSSC 22000 säkrar hela livsmedelskedjan – från jord till bord.

ISO 22000:2005 är applicerbar inom hela livsmedelskedjan, och kan med fördel användas antingen separat eller med tilläggen ISO/TS 22002-1 för förädling, PAS 222 för foderproduktion, PAS 223 för produktion av förpackningsmaterial. Tillsammans med tilläggen bildas FSSC 22000 (Food Safety Systems Certification 22000).

GFSI (Global Food Safety Initiative) har accepterat FSSC 22000. FSSC 22000 är ett resultat av industrins vilja att få ISO 22000 godkänd av GFSI, och i kombination med ISO TS 22002-1 har man nu lyckats. Med GFSI-godkännandet blir FSSC 22000 ett alternativ till både BRC och IFS. I FSSC 22000 har man bevarat ISO 22000 anpassningsförmåga till produkt, process och risk.


Kostnadsfritt webinarium
Webinarium om hur en certifiering enligt FSSC 22000 kan förbättra er verksamhet. Läs mer här. 

FSSC 22000 riktar sig till företag inom följande områden:

  • Animalieprodukter såsom kött-, fjäderfä-, mejeri-, ägg- och fiskprodukter (ej primärproduktion). 
  • Frukt och grönsaker såsom färsk eller konserverad frukt, juice, färska eller konserverade grönsaker. 
  • Produkter med lång hållbarhet i rumstemperatur såsom konserver, kex, snacks, olja, dricksvatten, andra drycker, pasta, mjöl, socker och salt. 
  • Biokemiska produkter för förädling såsom vitaminberikningar och biokulturer.  
  • Tillverkning av förpackningsmaterial

Både ISO 22000:2005 och FSSC 22000 är lämpliga att kombinera med ISO-familjen, såsom ISO 9001 för kvalitet, ISO 14001 för miljö, ISO 18001 för arbetsmiljö etc. 


Så här går det till att bli certifierad
 

När vi på Intertek har fått in en ifylld ansökan från dig som kund så återkommer vi med offert för önskat uppdrag. När ni har accepterat offerten så planeras uppdraget i samråd med er och därefter genomförs revisionen. När revisionen är komplett och eventuella avvikelser är besvarade och stängda så utfärdas ett certifikat som skickas till kund både som pdf samt original med post. Nästa revision planeras utifrån det intervall som standarden kräver.

Klicka här för en snabb överblick av alla stegen i revisionsprocessen.

Kostnadsfritt webinarium
Webinarium om hur en FSSC 22000 certifiering kan förbättra er verksamhet. Läs mer här.

 

Övriga tjänster för livsmedel och lantbruk

Intertek hjälper kunder längs hela livsmedelskedjan att säkra kvalitet, äkthet och säkerhet hos sina produkter. Med tjänster som utsädes- och livsmedelsanalys, regulatorisk rådgivning och certifiering enligt svenska och internationella standarder och program erbjuder vi en heltäckande kvalitetslösning inom livsmedel och lantbruk.

För livsmedelsindustrin

För lantbruk 

 

för mer information.