Grundkurs ISO 22000
Standarden definierar vad som krävs för att kontrollera livsmedelssäkerheten, säkerställa och leverera livsmedelsrelaterade produkter och tjänster med förtroende genom hela kedjan. Du får praktisk vägledning och råd om hur du utvecklar, implementerar och upprätthåller ett robust ledningssystem i enlighet med ISO 22000.
Kursens mål:
Förstå avvikelsestyrda förbättringsarbeten relaterade till PDCA och ISO. Förmåga att hantera de olika stegen: grundorsaksanalys, korrigering, korrigerande åtgärder och verifiering. Förstå skillnaden mellan korrigering och korrigerande åtgärder. Förmåga att hantera olika typer av verktyg/metoder för orsaksanalys. Förmåga att utreda, planera, genomföra och följa upp en avvikelse med fokus på systematiska arbetsmetoder.
Ur programmet:
ISO 22000:2018 Ledningssystem för livsmedelssäkerhet: bakgrund, begrepp, krav, tolkning och tillämpning Praktisk implementering med tonvikt på grundläggande förutsättningar. ISO/TS 22002 HACCP, vi går igenom grunderna och fokuserar på ISO 22000:2018 PDCA-cykeln (Plan-Do-Check-Act) och riskbaserat tänkande Hur man uppnår livsmedelssäkerhetsresultat och utvärderar åtgärdernas effektivitet.
Vem vänder sig utbildningen till?
Programmet riktar sig främst till personer med övergripande och/eller praktiskt ansvar för kvalitet, livsmedelssäkerhet och certifiering i sitt företag. Programmet passar även konsulter som arbetar med att stödja företag i frågor som rör livsmedelssäkerhet.
Kursspråk: Svenska
Kommande tillfällen
16 mars 2026
Tid: 9:00 AM - 16:00 PM
Plats: Teams/Remote
Längd: 1 dag
Pris: 6900 sek (exkl. moms)
18 maj 2026
Tid: 9:00 AM - 16:00 PM
Plats: Teams/Remote
Längd: 1 dag
Pris: 6900 sek (exkl. moms)
Observera:
Intertek arbetar under strikta krav på oberoende, opartiskhet och integritet. Läs mer om hur vi jobbar här: https://www.intertek.se/om-oss/oberoende-opartiskhet-integritet/