Kalibrering av mätinstrument

Med spårbara mätinstrument kan ni undvika onödiga mätfel som kan bli dyrt för er verksamhet. Vi har stor erfarenhet av kalibrering, tillämpad mätteknik och kvalificerad instrumenthantering. Låt oss säkerställa att era mätinstrument håller måttet.

Inom vår kalibreringsenhet erbjuder vi total instrumenthantering allt från avancerade elektriska mätinstrument till enklare mekaniska mätdon – oavsett fabrikat. Ni behöver bara anlita en leverantör för att få all er utrustning kalibrerad. 

Ackrediterad leverantör 
Intertek är en ackrediterad leverantör inom total kvalitetssäkring. Kvalitet är en naturlig del av vår vardag och omfattar alla pågående processer i bolaget. Inom kalibreringsområdet arbetar Intertek enligt ISO 17025 och har spårbarhet via referensnormaler till nationella och internationella normaler. 

Servicepartner till Fluke Sverige AB
Intertek är även auktoriserad servicepartner till Fluke Sverige AB. Kontakta oss för hjälp med service, kalibrering samt reservdelar till Flukes test- och mätinstrument via 08-750 02 86 eller via mail till flukeservice@intertek.com

COVID19 - vi har kapacitet och kan kalibrera åt er 
Med anledning av COVID19 arbetar många hemifrån och kanske går er produktion på sparlåga. Nu finns chansen att vara förutseende. Trots rådande omständigheter finns det kanske förutsättningar för ett proaktivt underhåll? Intertek kan hjälpa till och kalibrera de mätinstrument som för tillfället eventuellt inte används. Kontakta oss på Intertek så hjälper vi er med en lösning.  

Ordning och reda tack vare mätdonsregistret SIR 
Som kund hos Intertek får ni tillgång till ett webbaserat mätdonsregister, SIR. Era mätinstrument registreras i SIR och när det blir dags att kalibrera skickar vi er en påminnelse. Här lagras all kalibreringshistorik,certifikat, eventuella avvikelser och annan viktig information. Ni kan själva logga in i SIR, nu även med en smartphone och använda det som informationskälla, t ex vid kvalitetsrevisioner.Allt det här ingår i Interteks tjänst för kalibrering av mätinstrument:

  • Registrering i SIR
  • Identitetsmärkning – varje mätinstrument får ett unikt ID-nummer för spårbarhet
  • Funktionskontroll
  • Kalibrering mot standard, specifikation eller egna krav
  • Reparation och justering – Om ett fel upptäcks protokollför vi det, åtgärdar det om möjligt och gör därefter en ny kalibrering
  • Eria mätdon får en kalibreringsetikett och vi utfärdar ett certifikat 
  • Era mätdon kallas in för kalibrering enligt de intervaller ni och Intertek kommer överens om.

Ladda ner appen SIR
Med hjälp av Interteks app"SIR" kan ni enkelt och lätt kontrollera status och visa certifikaten på era mätdon via mobilen. Sök efter "SIR" i app-store eller i play-butiken för att ladda ner appen, alternativt klicka här. SIR app
 
Håller era mätinstrument måttet?
Genom Interteks kalibreringstjänst kan ni känna er trygga med att er utrustning alltid presterar som den ska. Dessutom behöver ni inte själva investera i avancerad kalibreringsutrustning, upprätthålla teknisk kompetens eller lägga kraft och resurser på registrering och administration. Ni får mer tid och kapacitet till att fokusera på er kärnverksamhet.

Personlig service - hos er eller hos oss 
Våra kontor finns i Stockholm och Västerås. Vill ni hellre att vi kommer till er och kalibrerar på plats går det lika bra. Det kan vara lämpligt för utrustning som är skrymmande eller fastmonterad. Vi lyssnar och anpassar oss efter era behov.

 

+ 46 8 750 00 00
SE:
+ 46 8 750 00 00