Regulatory compliance och Global Market Access

Oavsett om era kunder finns i EU, Nordamerika, Asien eller Afrika behöver er produkt uppfylla lokala eller regionala regler och krav på kvalitet och säkerhet.

Miljontals människor runt om i världen använder dagligen produkter som provats i våra laboratorier och/eller certifierats av oss. Vi är experter på regulatory compliance och Global Market Access och stöttar företag med: 

  • att utreda vilka lagar och regler som gäller för deras produkter på olika marknader och vad som krävs i form av provningar, certifieringar och inspektioner.
  • att prova produkter enligt internationella, regionala och nationella standarder.
  • att certifiera produkter enligt internationella, regionala eller nationella program.
  • att hantera allt arbete kring ansöknings-, registrerings- och certifieringsprocesser. Eftersom vi har avtal med certifieringsmyndigheter världen över kommer våra kunder snabbt in på de marknader där de vill finnas.
  • att utföra Pre Shipment inspections och utfärda Certificates of Conformity (CoC) för länder med Conformity Assessment Programs. 
 

Intertek

CE-märkning

Vi vägleder tillverkare, exportörer, importörer och återförsäljare genom alla steg i CE-märkningsprocessen. Med vår hjälp når din produkt hela EU-marknaden snabbt och kostnadseffektivt.

Intertek

UKCA-märkning

Vi stöttar företag med rådgivning kring Brexit, UKCA-märkning och hur man säkerställer fortsatt complicance i både Storbritannien och EU.

Intertek

Regulatorisk kravutredning för marknader utanför EU

Vi utreder vilka regler som gäller och vad som krävs i form av certifieringar, inspektioner och provningar för marknadstillträde för just era produkter.

Intertek

Handläggning av marknadstillträde utanför EU

Vi har den expertkompetens och de väl upparbetade samarbeten och kommunikationsvägar som krävs för ett snabbt och smidigt marknadstillträde.

 
Intertek

Export till marknader med Conformity Assessment Programs

Vi genomför Pre Shipment Inspections och utfärdar de Certificates of Conformity som behövs för export till ett stort antal länder.

Intertek

Provning

Med vårt globala nätverk av ackrediterade laboratorier är vi en trygg och effektiv provningspartner.

Intertek

Produktcertifiering

Vissa certifieringar krävs för marknadstillträde. Andra ger ökad trovärdighet på marknaden.