HACCP för FSSC 22000

HACCP är ett välkänt verktyg för livsmedelssäkerhet och ett krav för alla som i någon del av ledet hanterar livsmedel. HACCP är även ett grundelement i bland annat FSSC 22000. Här visar vi hur du tar fram, implementerar och underhåller HACCP i ditt FSSC 22000-arbete.

Nästa tillfälle

Syftet med fördjupningsdagarna i HACCP är att ge dig kunskap i hur du implementerar styrbara grundförutsättningar och HACCP-planen i FSSC 22000. 

Om utbildningen
Genom att följa praktiska exempel går vi igenom stegen i ISO 22000 för införandet av HACCP med styrande grundförutsättningar och HACCP-planen med CCP:er. 

Ur innehållet

 

  • Livsmedelsäkerhets grupp och dess roll 

  • Översikt på HACCP metodik 
  • Grundförutsättningar är basen 
  • Förberedande åtgärder för HACCP arbete/studie 
  • Identifiera relevanta faror 
  • Faroanalys - CCP och OPRP 
  • HACCP/OPRP plan 
  • Övervakning och korrigerande åtgärder 
  • Verifieringsrutiner 
  • Validering 
  • Dokumentation och journaler 

 

    Vem vänder sig utbildningen till?
    Kursen riktar sig till dig som är livsmedelssäkerhets- eller kvalitetsansvarig och behöver fördjupad kunskap i hur ni praktiskt implementerar HACCP för FSSC 22000. Du bör ha grundläggande kunskap i FSSC 22000.

    Förkunskaper
    Du bör ha grundläggande kunskap om livsmedelssäkerhet och implementering av ledningssystem.

    Utbildningsledare
    Kerstin Hansson, Intertek. 

    Nästa tillfälle

    Kommande tillfällen

    startdatumslutdatumlängdplatsLängd 
    29 aug, 202430 aug, 20242 dagarStockholm, KistaSvenskaLäs mer Boka
    + 46 8 750 00 00
    SE:
    + 46 8 750 00 00
     
     

    Nästa tillfälle

    < Kalendarium

     

    Observera:
    Intertek arbetar under strikta krav på oberoende, opartiskhet och integritet. Läs mer om hur vi jobbar här:
    https://www.intertek.se/om-oss/oberoende-opartiskhet-integritet/

    *Villkor
    För fullständig information om erbjudandet, se våra villkor: www.intertek.se/utbildning/villkor/