Energieffektivitet

Intertek har de ackrediteringar och det kunnande som krävs för att prova energieffektivitet enligt regler och krav från de flesta marknader världen över.

För de flesta konsumentprodukter finns idag krav på energieffektivitet. I våra laboratorier runt om i världen erbjuder vi energieffektivitetsprovning som täcker de krav som finns på de flesta av världens marknader:

 

Europa 

EU:s ekodesigndirektiv (EU 2019/2020) (ErP) omfattar produkter som använder elektricitet – exempelvis belysning, externa nätaggregat, TV-apparater samt kyl och frys – eller påverkar energianvändningen utan att själva dra energi, såsom fönster och vattenkranar. Intertek erbjuder utbildning, rådgivning och verifiering för ErP.  Från och med 1 september 2021 ersätter en ny ekodesignförordning (EU 2019/2020) för ljuskällor och drivdon de tidigare förordningarna (EC) No 244/2009 och (EU) No 1194/2012.
Läs mer om den nya ekodesignförordningen 

 

EU:s energimärkning är till för att hjälpa konsumenter att bedöma produkter utifrån hur energieffektivt det är. Märkningen är obligatorisk för TV-apparater, kyl och frys, ugnar, diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare, luft- och luftvärmepumpar och lampor. Intertek erbjuder oberoende provning för den nya energiförbrukningsmärkningen enligt EU-direktivet (EU 2019/2015).

 

Nordamerika

Vi kan prova produkter enligt Energy Star, Energy Guide Label, AHRI, CEC, NRCAN, LEED.

 

Asien och Australien

Vi kan prova er produkt enligt kinesiska China Energy Label, Hongkongs HK EELS, Saudiarabiens SASO,  ECAS för Förenade Arabemiraten, och Australiens Australia Energy Rating Label. 

 
 
 
 
 
 
 
+ 46 8 750 00 00
SE:
+ 46 8 750 00 00